عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود روشی جدید برای پیشگیری از ابتلابه کرونا را پیشنهاد داد

WhatsApp Image 2020-07-22 at 2.26.27 PM.jpeg

فوق تخصص غدد درون ریز، رشد و متابولیسم بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) شاهرود و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود از روشی جدید برای مقابله با ویروس کرونا پرده برداشت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود از پیشنهادی مبتنی بر شواهد، برای پیشگیری ابتلا به بیماری کرونا خبر داد.

دکتر عباس توکلیان ارجمند در جلسه سخنرانی خود در آمفی تئاتر شهید مصطفایی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود که با حضور پزشکان و دانشجویان علوم پزشکی برگزار شد در خصوص ساختار و ساختمان کرونا ویروس مواردی را مطرح کرد و به توضیح نحوه انتقال آن پرداخت.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در خصوص نحوه مقابله با آلوده شدن به ویروس کرونا گفت: "سطح ویروس از یک لایه چربی پوشیده شده، و کرونا ویروس برای اتصال به سطح سلول به یک محیط مائی نیازمند است، یعنی یک لایه از ملکول های آب که اطراف ویروس را گرفته و در واقع وسیله دسترسی به سلول را برای ویروس فراهم می کند."

فوق تخصص غدد درون ریز، رشد و متابولیسم بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) شاهرود با تأکید بر اینکه محل اصلی ورود ویروس و تکثیر و زاد و ولد اولیه آن، به طور اختصاصی در بینی و قسمت های فوقانی حلق است و تا تعداد ویروس در این ناحیه به میزان خاصی افزایش نیابد، سرایت آن به قسمت های تحتانی و بافت ریه انجام نمی شود، یک هیپوتز را برای درمان و پیشگیری از ویروس کرونا مطرح و عنوان کرد: "در این هیپوتز برای خلع سلاح ویروس و پیشگیری یا اختلال در محیط تکثیر آن می توان از روش موضعی داخل بینی از ترکیب دارویی دی متیل سولفوکساید (DMSO) سه درصد به همراه اتانل بیست درصد به عنوان بهترین مکمل و نیز بهترین حلال دی متیل سولفوکساید، به صورت اسپری داخل بینی استفاده کرد."

وی در خصوص نحوه مقابله با این ویروس ادامه داد: "با استفاده از این دو ترکیب در غلظت هایی صدها بار کمتر از دوز توکسیک، یک فرمول قوی از نظر خاصیت هیگروسکوپیک hygroscopic (عاملی که جاذب بسیار قوی آب از محیط پیرامون ویروس و یک خشک کننده شناخته شده است) و نیز یک ترکیب حل کننده چربی (lipid solubilizing)، و بهتر بگوییم یک عامل تغییر دهنده خصوصیات فیزیکوشیمیایی پرده های لیپیدی است حاصل می شود که با آن می توان هم غشاء لیپیدی ویروس را متلاشی کرد و هم با بهره گیری از خصوصیت خشک کنندگی هر دو ماده، دسترسی ویروس را به گیرنده های سطح سلولی آن محدود نمود."

وی با ابراز اطمینان از تأثیرگذاری ترکیب دارویی پیشنهادی خاطر نشان کرد: "دو ترکیب دارویی مورد نظر با غلظت های پیشنهادی، برابر نص یافته های دقیق علمی، فاقد هر گونه عوارض قابل توجه بوده و با جلوگیری از تکثیر ویروس و علیل کردن آن در اولین مراحل فعالیت بیماری، می تواند به یک روش بسیار ساده و ارزان و کم عارضه برای پیشگیری از کرونا تبدیل شود."

دکتر توکلیان ارجمند در پایان بر اراده نهایی خداوند برای کنترل این بیماری اقرار نمود و او را مسبب الاسباب دانست و از خداوند که هر کنشی در این عالم را با واسطه اسبابی قرار داده است، خاضعانه شفابخشی این روش را مسئلت نمود.

• جمعه 10 مرداد 1399

چهارشنبه 05 آذر 1399 . 05:51 .